Naomi Campbell szerint rasszista a divatszakma

Vágólapra másolva!
A divatszakmát átjáró rasszizmusról panaszkodott Naomi Campbell egy londoni lapnak. "A színes bőrű nő nem trendi"- szögezte le a 37 éves szupermodell, aki szerint a divatszakma rasszistább, mint valaha.
Vágólapra másolva!

A divatszakmát átjáró rasszizmusról panaszkodott Naomi Campbell egy londoni lapnak. "A színes bőrű nő nem trendi"- szögezte le a 37 éves topmodell a vele készült interjúban, aki szerint a divatszakma rasszistább, mint valaha.

"Szégyen, hogy a feketék szépségét még mindig nem ismerik el" - tette hozzá. "Yves Saint Laurent, Gianni Versace és Azzedine Alaia nemcsak fehér, hanem fekete, kínai és latino modellekkel is dolgozott. Ezt kellene követnie az egész szakmának" - mondta a brit modell a The London Paper című ingyenes esti brit lapnak.

Campbell úgy véli: karrierjét annak köszönheti, hogy kiálltak érte kollegái, például Linda Evangelista és Christy Turlington, akik nélküle nem voltak hajlandóak megjelenni a kifutón.

"A francia Vogue címlapjára is csak úgy kerülhettem, hogy Yves Saint Laurent a hirdetések leállításával fenyegetőzött" - mondta Naomi Campbell, aki az egyik legjobban fizetett modell a világon.

Korábban egyébként Carole White, a modell volt ügynöke is rasszizmust emlegetett egyik nyilatkozatában. "A fekete modellek nem keresnek igazán nagy pénzt: még Naomi gázsija sem fogható ahhoz, amit a fehér modellek kapnak."