Gombával töltött burgonya

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
5-6 db nagyobb méretű burgonya, 20 dkg csiperkegomba, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 15 dkg reszelt trappista sajt, 1 tojás sárgája, 10 dkg paprikás szalámi, 5 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 szál újhagyma, csipetnyi szárított bazsalikomlevél, só, darált bors

Elkészítése:
Mossuk meg, és szivaccsal dörzsöljük át alaposan a burgonyákat, majd tekerjük be alufóliába. Tegyük előmelegített sütőbe, és 140 fokon süssük egy órán keresztül.

Amíg a krumpli a sütőben puhul, készítsük el a tölteléket

A töltelékhez forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a felszelelt gombát. Fűszerezzük darált borssal, csipetnyi bazsalikommal és ízesítsük sóval. Addig pároljuk, míg a gomba saját pároló levét el nem fövi, majd szórjuk rá a lisztet, keverjük jól össze, és kis adagokban, állandóan kevergetve öntsük hozzá a tejet.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Addig forraljuk, míg a mártás be nem sűrűsödik. Még forrón tegyük hozzá a kis kockákra összevágott paprikás szalámit, az összevágott petrezselyem zöldjét és az újhagymát. Ha kihűlt, keverjük hozzá a tojás sárgáját is.

Ha a burgonyák megpuhultak, és kissé kihűltek, csomagoljuk ki az alufóliából, majd vágjuk be hosszában, kezünkkel a két végénél nyomjuk össze, hogy a közepük szépen kinyíljon, majd tegyük őket olívaolajjal megcsorgatott sütőedénybe.

Töltsük meg a gombás töltelékkel a burgonyákat, reszeljünk a tetejére sajtot, és forró sütőben 150 fokon 20-25 perc alatt süssük pirosra.