Egy személyiség-gyártó csalódásai

Vágólapra másolva!
Akit sok csalódás ért, hajlamos azt gondolni: a másik nem képviselői egytől-egyig rosszindulatú, önző, hűtlen dögök - csakhogy ezzel a hozzáállással további csalódásokat vetítenek előre. A Facér Csajszi válaszol.
Vágólapra másolva!

Szervusz Facér Csajszi!

29 éves srác vagyok. Az eddigi életem során sokat tapasztaltam, sok jót de inkább rosszat éltem át. Sok kapcsolatom volt, rövidebb és hosszabb is. Kiismertem a női titkokat,a nők lelkét,gondolkodását. Leolvasok róluk mindent, beszéd nélkül is tudom mit akarnak, mit akarnak mondani. Azt mondják ez jó - hát nem tudom...

Engem kifejezetten gyötör, hogy ismerem a jeleket, tudom, hogy mikor mondanak igazat, mikor nem! Persze jó, hogy emiatt tudtam kezelni a dolgokat, tudtam irányitani, de ezzel kiölték belőlem a bizalmat,és a szerelmet! Nem is tudom már, hogy mi az!

Én megadtam mindent - azt mondják, ezt nem szabadott volna, azt mondják, túl jó vagyok.

Ez tényleg ekkora baj? Nem szabad tökéletesnek lenni?Nem tudok felidézni olyan lányt aki nem csalt meg, pedig én egy őszinte, közvetlen srác vagyok, és jó a konfliktusmegoldó képességem.

Miért van az hogy a lányok nem tudnak őszinték és nyíltak lenni?

Köszönettel,

Feri

Szervusz Feri!

Ne légy elbizakodott! Valóban nem lenne rossz, ha az emberek bizonyos számú sablonok alapján besorolhatóak lennének. Gondolj csak bele a biológia csodáiba; apró példát említek, a földön 6,5 milliárdan élünk, az emberi ujjlenyomatok variációinak maximális száma ezzel szemben 64 milliárd. Egy ujj lenyomata nem változik életünk végéig. A viselkedésünket azonban mennyi külső hatás, időjárás, barátaink, lakótársaink, és a számos élethelyzetekben felbukkanó emberek befolyásolják.

Jó érzés irányítani a dolgokat? Meddig sikerült? Egy hétig, egy hónapig, esetleg egy-két évig? Ha tudsz irányítani és ez tetszett, miért lettél kiábrándult és miért nem úgy irányítottad, hogy az jó legyen neked is? Tudod, mit akarnak a nők? Igazán irigylésre méltó és majd minden férfi szeretne veled cserélni. Vagy mégsem? Lám, most épp oda jutottál, hogy mindenki jónak, sőt, túl jónak tart, mégsem vagy boldog, egy kicsit ördögi körbe keveredtél...

Mi kell a nőnek? Hány és hány filozófus, költő, hadvezér, zenész kereste és keresi rá a választ. Született egy azonos című film is, talán ismered. Egy férfi női gondolkodást kap adományul és majdnem belerokkan, mert valóban hallja a nők gondolkodását - de nem érti mégsem.

Sokan keressük a nagy titkot, mi kell a nőnek és mi a férfinak. Ezzel nincs is semmi baj. Azonban el kell fogadnunk, hogy életünk és lényünk ennél sokkal összetettebb, színesebb, izgalmasabb és kiszámíthatatlanabb. Nincs túl jó, túl kedves. Nincs szabály, nincs törvény és nincs általános igazság, sem a férfiakról sem pedig a nőkről. Ez így van rendjén. Összetett lények vagyunk, összetett az életünk, és ez a titok.

A lányok és a nők nem hazugok, nem állíthatjuk, hogy nem nyíltak. De teljesen másként működnek, mint a férfiak. Ne várd el egy nőtől, hogy ugyanúgy reagáljon, fogalmazzon, viselkedjen, mint egy férfi, mert akkor haveroddá akarod tenni és elveszed tőle épp azt, amitől nő: titokzatos, álmodozó, kombináló, elemezgető, csevegő és kiszámíthatatlan!

Egyszerűen csak légy kíváncsi és felfedező, és keresed mindig az újat és az ismeretlent. Minden új lány, nő, szerető új lesz és izgalmas, mert még nem ismered egyáltalán és felruházod izgalmas, új tulajdonságokkal.

Ne rajzolj személyiség-sablonokat, amit utána ráhúzol egy új, ismeretlen arcra. Fogadd el, hogy nem tudod irányítani a nőket, add fel az önhittségedet és ne mindig az ismeretlen felé fordulj.

Hidd el, sok-sok meglepetést és váratlan fordulatot tartogathat még egy hosszú kapcsolat is, egy állandó társsal.

Csókol,

a Facér Csajszi