Sárgarépa-krémleves

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 15 dkg póréhagyma, 80 dkg sárgarépa, 2 evőkanál méz, 1 babérlevél, 2 evőkanál tejföl, 1 zöldségleves kocka, só, darált bors, ízlés szerint chili paprika

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele az összevágott póréhagymát.

Közepes lángon, állandóan kevergetve pároljuk három percig, utána tegyük hozzá a megtisztított és felkarikázott sárgarépát.

Ízesítsük kevés sóval, chilivel, babérlevéllel, darált borssal és mézzel.

Fedjük le, és kis lángon pároljuk 5-6 percig, majd utána öntsünk hozzá két liter vizet és tegyük hozzá a zöldségleves kockát.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Főzzük fél órán keresztül, tegyük hozzá a tejfölt, és utána kézi mixerrel pürésítsük. Még forrón szedjük leveses tányérokba, vagy csészékbe, tetejét tejföllel csorgassuk meg.