Szőlős vadragu

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg vaddisznó lapocka, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál vadfűszer-keverék, 2 dl száraz vörösbor, 2 db babérlevél, 1 evőkanál olívaolaj, 1-1 marék fehér és vörös szőlő, 1 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfű, 5 dkg apró szemű csiperkegomba, só, darált bors

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, majd tegyük bele az összevágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a babérlevelet. Közepes lángon addig pároljuk, míg a hagyma puha nem lesz.

Tegyük hozzá a kis kockákra feldarabolt vadhúst, fűszerezzük a fűszerkeverékkel, a darált borssal, a kakukkfűlevelekkel és kevés sóval.

Fedő nélkül addig pároljuk, míg a saját levét el nem fövi. Ha már a húskockák szelei kezdenek pirulni, öntsünk alá a vörösborból. Fedjük le fedővel, és kis lángon pároljuk. Az elpárolgott bort pótoljuk, ha elfogyott, vizet öntsünk alá.

Ha a vad már kezd puhulni, tegyük bele a felkarikázott sárgarépát, és a félbevágott gombát. Pároljuk tovább lefedve, míg a hús teljesen puha nem lesz.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Mielőtt levennénk a tűzről tegyük hozzá a leszemezett szőlőt, keverjük hozzá, hogy átforrósodjon - vigyázzunk a szőlővel nem szabad főzni.

Tálaljuk nagy tányérokra, mellé sült tököt, párolt zöldségeket vagy petrezselymes burgonyát készítsünk.