Kuszkusszal töltött sütőtök

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 db kisebb méretű japán (hokkaido) sütőtök, 1 evőkanál olívaolaj, 1 cukkini, 2 gerezd fokhagyma, 2 száj újhagyma, 1 pohárnyi kuszkusz, 10 dkg feta sajt, só, darált bors, petrezselyem zöldje

Elkészítése:
Mossuk meg a sütőtököt, majd vágjuk le a tetejét, és evőkanál segítségével kaparjuk ki a magját. Szórjuk meg enyhén sóval, darált borssal, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 140-150 fokon süssük 30-40 percig, míg megpuhul.

Amíg a tök a sütőben sül, készítsük el hozzá a kuszkuszt. Csorgassuk egy nagy serpenyőbe az olívaolajat, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát, a kis kockákra felvágott cukkinit, a felkarikázott újhagymát és pároljuk közepes erősségű lángon pár percig.

Öntsünk rá egy pohár vizet, ízesítsük sóval, kevés darált borssal, majd forraljuk fel.

Öntsünk hozzá egy pohárnyi kuszkuszt (azt a poharat használjuk, amivel a vizet is kimértük), forraljuk fel, fedjük le fedővel, és azonnal vegyük le a tűzről.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Körülbelül öt perc elteltével tegyük hozzá az összevágott petrezselyem zöldjét, a felkockázott feta sajtot, majd villával keverjük össze, hogy szépen fellazuljon.

Töltsük a kuszkuszt a megsütött sütőtök belsejébe, majd azonnal, még melegen tálaljuk.

Fogyasztáskor vágjunk belőle cikkeket, sült pecsenyék, sajtok és halak mellé fogyasztjuk, de önállóan, hús nélküli ételként is megállja a helyét.