Októberi wellness horoszkóp

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Megpróbálod korlátok közé szorítani magadat a következő hetekben - elsősorban táplálkozási szempontból. Óvakodnod kellene az olyan diétáktól, amelyek túlságosan szigorúak, mert letörtté, kedvetlenné válsz tőlük. Elég, ha betartod azt a szabályt, hogy fehérjét nem fogyasztasz együtt szénhidráttal. Október első harmadában még a fogyó Hold idejét éljük, így ekkor tarthatsz néhány gyümölcsnapot is. Ha egy hétig kibírod zöldségekkel és gyümölcsökkel, akkor már jelentősebb lehet a súlyvesztés! A fogyó Hold ideje méregtelenítésre is alkalmas! Egészséged tekintetében érzékenyebb lesz a nyakad, torkod területe, de a fogaid is érintettek lehetnek. Érdemes óvakodnod a túl hideg italoktól, ételektől, mert ezek a torkodnak sem tesznek jót, de a fogaid is éles fájdalommal reagálhatnak a jeges innivalóra! Hangulatod meglehetősen nyugodt lehet a következő hetekben. Talán az olyan munkákhoz is kedvet kapsz, amelyeket máskor ki nem állhatsz, megbirkózhatsz a monoton, unalmas feladatokkal is.

Bika (április 21. - május 20.)
Formába kellene hoznod a hajadat, de meglehetősen tanácstalan lehetsz, hogy mit kezdj vele. Ha fénytelenné vagy töredezetté vált, akkor érdemes vitaminos pakolást alkalmaznod, amely visszaadja a hajad fényét. A tápláló hajpakolásokra használd a növő Hold idejét, amely október12-től 25-ig tart. Ez idő alatt érdemes felkeresned egy hajgyógyász szakembert is, aki teljesen személyre szabott tanácsokat adhat neked hajad regenerálódásának elősegítésére. Egészséged tekintetében valószínűleg szembe kell nézned néhányszor a fejfájás kellemetlenségeivel. Érdemes lenne vérképet csináltatnod, így legalább kiderülne, hogy nincs-e vashiányos állapot a szervezetedben. Hangulatod meglehetősen érzékeny lesz, még az is előfordulhat, hogy néhányszor elérzékenyülsz, és elsírod magad. Nem kell szégyellned az érzelmeidet, öntsd ki egy régi barátodnak a szívedet!

Ikrek (május 21. - június 21.)
A Vénusz bolygó arra ösztönöz, hogy a lelki problémáidat evésbe fojtsd. Figyelj egy kicsit jobban saját magadra, és ha bánt valami, akkor ne a csoki legyen a megoldás a problémára. Ha nem sikerül uralkodnod a nassolási késztetéseiden, akkor szinte biztos, hogy a hó végére néhány kilóval többet mutat majd a mérleg. Megteheted, hogy becsapod magad, és nem tartasz otthon édességet. Gyümölcs viszont mindig legyen a kezed ügyében. Tedd feltűnő helyre, így biztos, hogy többször eszel majd belőle! Érzékenyebbé válik majd a lábad, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cipőt viselsz. Kerüld a szoros, kényelmetlen darabokat. Ideje felkeresned a pedikűröst is, de ezt még a hónap első harmadában - a fogyó Holdnál - tedd meg! Hangulatod sokkal visszahúzódóbb, befelé forduló lehet a következő hetekben. Ez azért furcsa, mert általában izgő-mozgó, beszédes ember vagy!

Rák (június 22. - július 22.)
Itt az ideje, hogy végre mozogj egy kicsit, hiszen teljesen elszokhattál már a testgyakorlástól! Lehet, hogy egy-két kilót is felszedtél mostanában - köszönhetően a mozgásszegény életmódnak. Határozd el, hogy végre visszatérsz a mozgás világába, vegyél egy nagy levegőt, s kezdd meg az edzéseket. Azt tapasztalod majd, hogy sokkal könnyebben megy, mint gondolnád! A legjobb, ha még a hónap első harmadában látsz neki, hiszen a fogyó Hold sokkal erősebbé tesz, jobban bírod majd a gyakorlatokat! Egészséged tekintetében érzékenyebb lesz a lábszárad, és ha hajlamod van visszerekre, akkor duplán óvatosnak kell lenned. Kerüld a kényelmetlen cipőket! Hangulatod nagyon barátságos lesz, szokatlanul nyitott szellemben bánsz még az ismeretlen emberekkel is. Ez alkalmat ad arra, hogy új barátokkal legyél gazdagabb. Járj el egy kicsit többet otthonról!