Hozzávalók:
1 kisebb méretű sütőtök, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 egész paradicsompaprika, 1 fahéjrúd, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, 2 dl kókusztej, 1 csokor friss korianderlevél, 1 ág friss bazsalikomlevél, 2 evőkanál olívaolaj, só, darált bors
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy lábasban, majd adjuk hozzá az összevágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az egész fahéjrudat.
Pároljuk pár percig, majd szórjuk bele a fűszerkeveréket, keverjük jól össze, hogy a forró zsiradékban feloldódjon, és utána öntsünk rá másfél deci vizet.
Ízesítsük sóval, kevés darált borssal, az összevágott korianderlevéllel és a széttépkedett bazsalikomlevéllel. Ízlés szerint pár karika chili paprikát is belevághatunk.
Ha jól összeforrt, tegyük hozzá a kisebb darabokra felvágott sütőtököt és a paradicsompaprikát. Fedjük le, és pároljuk pár percig, majd kis idő elteltével öntsük rá a kókusztejet.
Főzzük még további öt percig, vigyázzunk, mert a sütőtök hamar megpuhul, és ha sokáig főzzük, könnyen szétfő.
Tálaljuk párolt hosszúszemű rizzsel.