Hideg zöldséges paradicsomleves

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1,5 kg friss érett paradicsom, 1 db tölteni való paprika, 20 dkg kígyóuborka, fél fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet, 1 ág friss bazsalikomlevél, só, darált bors, pár csepp tabasco szósz

Elkészítése:
Mossuk meg jól a paradicsomokat, majd a csumájukat vágjuk ki. Tegyünk félre két szemet.

A maradék paradicsomokat vágjuk két darabba, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Kapcsoljuk be és pürésítsük finomra. A paradicsompürét öntsük egy finomlyukú szűrőbe, majd passzírozzuk át.

A sűrű, friss paradicsomszószt tegyük egy nagy üvegtálba, reszeljük bele a fokhagymát, csorgassuk bele az olívaolajat és a balzsamecetet, daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval és pár csepp tabasco szósszal.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Adjuk hozzá a kis kockákra felvágott uborkát, paradicsomot, paprikákat és a finomra összevágott lilahagymát is. Keverjük hozzá a csíkokra felmetélt bazsalikomlevelet, és pár órára tegyük a hűtőszekrénybe.

Tálaljuk üvegtálkákba vagy üvegpoharakba, mellé olívaolajon megpirított kenyérkockát kínáljunk.