Vizsgálat indul Britney Spears ellen

Vágólapra másolva!
Egy amerikai internetes portál információ szerint a Los Angeles-i gyermekvédelmi hatóság nyomozást indít Britney Spears amerikai énekesnő ellen, mert nem bánik megfelelően a gyermekeivel.
Vágólapra másolva!

Britney Spears amerikai énekesnő ellen vizsgálatot indított a Los Angeles-i gyermekvédelmi hatóság, mert "nem bánik elég jól" két kisfiával, Jayden Jamesszel és a kétéves Sean Prestonnal, és "nem gondoskodik róluk megfelelően"- adta hírül egy amerikai internetes portál, a TMZ.com. A magazin információi szerint ma volt az első meghallgatás az ügyben.

Az első meghallgatást ma délelőtt tartották az ügyben, de sem Britney Spears, sem pedig volt férje, Kevin Federline - aki hónapok óta küzd azért, hogy övé legyen a két gyerek kizárólagos felügyeleti joga - nem jelent meg a tárgyaláson.

Bár nem hozták nyilvánosságra, ki indíttatta az eljárást a 26 éves énekesnő ellen, bennfentesek tudni vélik, hogy Federline bízta meg az ügyvédeket, hogy felhívják a hatóság figyelmét arra, ahogy Britney bánik a gyerekekkel.

A TMZ-hez eljutott információk szerint a gyermekvédelmi hivatal nem gyermekbántalmazás miatt vizsgálódik - a hivatalhoz benyújtott papírokon ugyanis "rossz higiénés körülmények, káros evési és alvási szokások" vannak feltüntetve vádként. A papírokon többek között az is szerepel, hogy Spears kizárólag cukros üdítőitalokat ad a fiainak, és állandóan édességgel tömi őket, hogy ne hisztizzenek.

A Los Angeles-i gyermekvédelmi hatóság előtt nem ismeretlen Spears: korábban már kétszer is vizsgálták a 26 éves énekesnő szülői képességeit. Először tavaly februárban, amikor Britney akkor öt hónapos fiát az ölében tartva vezetett az autópályán, másodjára pedig két hónappal később, amikor a féléves Sean Preston kiesett egy magas etetőszékből.

Az énekesnőnek nem ez volt az egyetlen hivatalos ügye a napokban: egy állatvédő szervezet is vizsgálatot kezdeményezett ellene, és azzal vádolták, hogy "hagyta kínozni" egyik kiskutyáját. A Társaság az Állatok Elleni Kegyetlenségek Megakadályozására (SPCA) nevet viselő szervezet szerint Britney fiai játék közben eltörték Spears yorkshire terrierjének, Londonnak a lábát, és az énekesnő, ahelyett, hogy állatorvoshoz vitte volna a kutyát, hagyta szenvedni.

A szervezet azonban tegnap hivatalos nyilatkozatban közölte, hogy "Britney Spears mindent megtett, hogy enyhítse az állat szenvedéseit és meggyorsítsa a gyógyulását". Az SPCA továbbá kifejezte köszönetét Spears-nek, amiért "segítőkész és együttműködő volt".