Camilla nem vesz részt a Diana-megemlékezésen

Vágólapra másolva!
Bár Vilmos és Harry herceg meghívta, nem vesz részt a Diana halálának 10. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a brit trónörökös, Károly herceg jelenlegi felesége, Camilla - a cornwalli hercegnő nem akarja jelenlétével megzavarni a szertartást.
Vágólapra másolva!

Camilla, Károly walesi herceg felesége nem vesz részt azon a megemlékezésen, amelyet a tíz éve tragikus körülmények között elhunyt Diana walesi hercegnő emlékére tartanak pénteken - adta hírül közleményében a Clarence House, a brit trónörökös londoni rezidenciája.

A cornwalli hercegnő először elfogadta a két herceg, Vilmos és Harry invitálását, ám a brit közvélemény nyomására mégis úgy döntött, hogy távol marad, és nem vesz részt a szertartáson, amelyet pénteken tartanak a Királyi Testőrség londoni kápolnájában.

"Nagyon megérintett, hogy a két herceg, Vilmos és Harry meghívott az édesanyjuk halálának tizedik évfordulóján rendezett megemlékezésére, de attól félek, jelenlétem elvonná a figyelmet a szertartásról "- indokolta döntését a nyilatkozatban.

Döntésében közrejátszhatott az is, hogy a néhai Diana egyik barátnője, Rosa Monckton a Mail on Sunday című brit lapnak küldött, múlt vasárnap leközölt levelében erősen sugalmazta Camillának, hogy ne vegyen részt a szertartáson: szerinte ugyanis a cornwalli hercegnő jelenléte nagyon helytelen és oda nem illő lenne, és "Diana sem örülne, sőt, meg lenne döbbenve "- írta a vasárnaponként megjelenő londoni hetilap.

II. Erzsébet brit királynő, és férje Fülöp herceg azonban ott lesz: Diana öccsével és hugaival közösen vesznek részt a szertartáson.

A megemlékezésen képvilestetik magukat azok a jótékonysági szervezetek, amelyek munkáját segítette a hercegnő, valamint Dodi Al Fayed családja, és Diana számos művész barátja, köztük Elton John.