Egyetlen napot kell börtönben töltenie Lindsay Lohannek

Vágólapra másolva!
Ítéletet hozott a bíróság Lindsay Lohan ügyében: a színésznőt nem találták bűnösnek, ezért mindössze egyetlen napot kell börtönben töltenie - tíz napig azonban közmunkát kell végeznie.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles-i bíróság ítéletet hozott Lindsay Lohan amerikai színésznő ügyében: a Bajos csajok című film főszereplőjét csak szabálysértés elkövetésében találták bűnösnek, ezért mindössze egyetlen napot kell börtönben töltenie. Ezen kívül három évig próbaidőre bocsátják, részt kell vennie egy alkoholelvonó-programon, és tíz napig közmunkát kell végeznie.

A Los Angeles-i ügyészség hivatalos közleménye szerint bár Lohant kétszer tartóztatták le az elmúlt fél évben, és mindkétszer találtak a vérében kábítószert, mivel mindkét esetben csak minimális volt a kokain mennyisége, ezért csak szabálysértési eljárást indítottak ellene.

A színésznőnek 2008. január 18-a előtt kell letöltenie a büntetést.

"Lindsay Lohan ügyét nem kezeltük másként csak azért, mert híres" - nyilatkozta a Los Angeles megyei ügyészség szóvivője, Danette Meyers.

Az éppen elvonókúrán tartózkodó, 21 éves színésznő írásbeli közleményben reagált a bíróság döntésére.

"Az életem teljesen kezelhetetlenné vált az utóbbi időben, mert alkoholista és drogfüggő vagyok" - írta meglepően őszintén Lohan. "Összeomlottam, és olyan dolgokat tettem, amelyek miatt nagyon szégyellem magam. Megszegtem a törvényt, de kész vagyok vállalni a felelősséget a tetteimért. Nem hibáztatok senki mást azért, ami történt, csak magamat."

"Eltökéltem, hogy meggyógyulok, és visszaszerzem az irányítást az életem és a karrierem felett" - folytatja Lohan. "Azért kértem orvosi segítséget, hogy meg tudjam tenni ezt a lépést. Remélem, hogy idővel minden könnyebbé válik, és bízom abban, hogy ha másnak sikerült, nekem is sikerül."