Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 3 fej vöröshagyma, 2 burgonya, 2 szál póréhagyma, 1 paradicsompaprika, 10 szem aszalt szilva, 1 cukkini, 1 db fahéjrúd, 1 szál friss mentaág, só, darált bors
Elkészítése:
Aprítsuk fel a zöldségeket falatnyi darabokra, majd a felét tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Kapcsoljuk be a gépet és daráljuk össze, de ne túl finomra.
Terítsük a felaprított zöldséget egy sütőpapírral borított tepsire, csorgassuk meg olívaolajjal, majd forró sütőben, 200 fokon süssük 8-10 percig, míg a zöldségek barnulni nem kezdenek.
Szedjük át egy nagyobb lábasba vagy tagine párolóedénybe, öntsünk rá félliternyi vizet, tegyük bele az aszalt szilvát és a fahéjrudat, majd ízesítsük sóval és darált borssal.
Forraljuk fel, és utána tegyük bele a maradék felaprított zöldségeket is. Fedjük be fedővel, várjuk meg, míg újra felforr, majd tegyük vissza a sütőbe, és 160 fokon pároljuk még további 45 percig.
Ha tagine edényben készítjük, akkor ne tegyük be a sütőbe, fedjük le, és kis lángon pároljuk
legalább egy órán keresztül.
Ha elkészült keverjük bele az összevágott mentalevelet, és kuszkusszal tálaljuk.