Kétszázezer dolláros fájdalomdíj Lopeznek

Vágólapra másolva!
Egy tegnapi bírósági döntés értelmében, Jennifer Lopez több mint kétszázezer dollár kártérítést kap volt férjétől, Ojani Noától, mert az étteremtulajdonos, megállapodásukat felrúgva, mégis belevágott az énekesnővel közös életük intim részleteit kitárgyaló könyv kiadatásába.
Vágólapra másolva!

Több mint kétszázezer dollárt kap írói ambíciókkal előállt volt férjétől Jennifer Lopez amerikai énekes-színésznő egy szerdai bírósági döntés alapján.

Lopez 2006-ban perelte be első férjét, Ojani Noát, miután a New York Postból tudomást szerzett róla, hogy egykori házastársa intim részletekbe menő könyvet akar publikálni a magánéletéről. A színésznő azt kifogásolta, hogy az irományt a róla szóló szexsztorikkal akarja eladhatóvá tenni.

A könyv állítólag többek közt azt is kiteregetné, hogy már 1997-ben viszonya volt jelenlegi, sorban a harmadik férjével, Marc Anthonyval, holott akkoriban mindketten mással éltek.

A per előzménye, hogy 2004-ben Noa eljárást indított Lopez ellen, mert a sztár kitúrta közös éttermi vállalkozásukból. Azt a bírósági perpatvart egy 125 ezer dolláros (kb. 31 millió forintos) csekk zárta le Lopez részéről, valamint egy írásban rögzített ígéret a volt férjtől, hogy gentleman módjára diszkréten kezeli ex-nej magánéletét. Az eddig még ki sem nyomtatott könyvvel azonban Noa felrúgta az egyezséget - érveltek és nyertek Lopez ügyvédei.

A Los Angeles megyei legfelsőbb bíróság szerdán megerősítette az ügyben hozott döntését, amely szerint Noa 544 814 dollárt és 21 centet köteles fizetni vakmerőségéért. A részletes számla szerint ebből 200 ezer (50 millió forint) Lopez fájdalomdíja, a többi pedig a perköltség.