Padlizsánlegyezők

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy ízletes zöldségétel receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 közepes méretű padlizsán, 25 dkg füstölt kecskesajt, 4 szem paradicsom, 4 evőkanál olívaolaj, 1-1 ág friss oregano, rozmaring és kakukkfű, só, darált bors

Elkészítése:
Mossuk meg jól a padlizsánokat, majd a végeiket vágjuk le. Éles késsel, a vastagabbik végénél kezdve ejtsünk 4-5 bemetszést mindegyiken, úgy hogy a padlizsánt teljesen átvágjuk.

Szeleteljük fel fél centi vastagságúra a füstölt sajtot és a paradicsomokat. Tegyük a legyezőszerű padlizsánokat egy nagy tepsibe, kezünkkel feszítsük szét a legyező alakú bevágásokat, majd mindegyikbe helyezzünk egy-egy szelet sajtot és paradicsomot.

Dugjunk közéjük a friss fűszerágakból, csorgassuk meg olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, és szórjuk rá sót.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük 35-40 percig.

Megsüthetjük fedeles kerti grillsütőben is, ha a parazsat a sütő szélére toljuk, majd a rács közepére helyezzük a tepsit, és letakarjuk. Így az áramló hőtől a kemencéhez hasonlóan fog megsülni a padlizsánunk. Vigyázzunk, ne hagyjunk sok parazsat a sütőben, mert könnyen eléghet.