Az Oroszlán csillagjegy általános jellemzői

Vágólapra másolva!
A büszke és nagyvonalú Oroszlánról sugárzik az életöröm, de időnként hajlamos arra, hogy fontoskodjon és leereszkedően beszéljen másokkal.
Vágólapra másolva!

Jellege: tűz
Színe: napsárga és aranysárga
Szerencsenapja: vasárnap
Szerencseszáma: 4 és 6
Uralkodó bolygója: Nap
Mottója: "Én uralkodom"!

Az Oroszlán csillagjegy ideje a nyár közepén jön el. Uralkodó bolygója a Nap. Az Oroszlánok általában nagyon vidámak, sugárzik róluk az életöröm - teli vannak optimizmussal és energiával, és már az boldoggá teszi őket, hogy élvezhetik mindazt a szépet és jót, amit az élet tartogat számukra.

Nagyon lendületesen állnak hozzá minden megoldandó feladathoz, szinte kimeríthetetlen belső energiatartalékokkal rendelkeznek. Még a legrosszabb, legkilátástalanabb helyzetben is jellemző rájuk, hogy az utolsó pillanatig munkál bennük a tenni akarás - éppen ezért bátran állnak hozzá még a legnagyobb nehézségekhez, legijesztőbb szituációkhoz is. Lelkük mélyén hatalmas a bizalom: valahogy "tudják", hogy sem a saját tehetségük, sem pedig a szerencséjük nem hagyja el őket. Nagyon optimista emberek, igazán derűlátó életszemlélettel. Ha azonban ezt valami aláássa, vagy csalódniuk kell, nagyon hosszú időbe telhet, amíg újra összeszedik magukat.

Akaratukat tekintve is nagyon erőteljesek, amit egyszer elhatároztak, abból nem engednek. Másokat is könnyedén motiválnak, lelkesítenek, és saját céljaiknak gyakran megnyerik a környezetüket is. Nagyon meggyőzően tudnak viselkedni, és könnyedén bebizonyítják, hogy elgondolásaik helyesek - még akkor is megpróbálják ezt, ha pontosan tudják, hogy nincs igazuk. Éppen ezért a jegy szülötte nehezen viseli, ha ellentmondanak neki. Meg van győződve a saját igazáról, éppen ezért mások szemében gyakran hatalmaskodónak és beképzeltnek tűnhet.

A játék nagyon fontos számunkra, és ha sehol nem tudják megélni játékos, gyermeki énjüket, akkor gyakran kötnek ki valamilyen játékteremben: itt pedig akár a család egész vagyonát eljátszhatják, hiszen úgy gondolják, nekik mindenképpen szerencséjük lesz. Játékosságát érdemes valamilyen kreatív tevékenységben kamatoztatnia: különösen akkor lehet hatékony, ha egy csapatot kell irányítani.

Az Oroszlánok rendkívül erős, vonzó kisugárzással és jó külsővel rendelkeznek. Különösen az Oroszlán hölgyek szépek és csinosak, de nem közönségesek - egyfajta királyi méltóság, finom elegancia sugárzik róluk. Erre szívesen rá is játszanak, hiszen imádnak minden, ami drága, különleges és egyedi.

Az Oroszlán számára életében az a legfontosabb, hogy saját magát megvalósítsa, kifejezze, mégpedig anélkül, hogy mások döntési szabadságát kétségbe vonná. Fel kell ismernie, hogy mennyi hatalom van a kezében, és azt, hogy ez a hatalom felelősséggel jár együtt. Ha képtelen ezt kihasználni, akkor mélyen megbánthat másokat: ő pedig talán észre sem veszi, hogy kizsigereli a környezetében élőket, a szeretteit, mert csak saját magával van elfoglalva.