New York a világ legstílusosabb városa

Vágólapra másolva!
New York lett a világ legstílusosabb városa, maga mögé utasítva Párizst, Milánót és Londont - derült ki egy amerikai cég felméréséből. A "Nagy Alma" már negyedszerre nyerte el a megtisztelő címet.
Vágólapra másolva!

New York lett a világ legstílusosabb városa, sorozatban immár negyedszer - derült ki a Global Language Monitor felméréséből. Az amerikai nagyváros maga mögé utasította Párizst, Milánót és Londont is.

A Global Language Monitor az interneten és a médiában megjelenő szavakat és kifejezéseket vizsgálja - az alapján választja ki, melyik a legdivatosabb város, hogy melyiket emlegetik legtöbbször, mint "divatdiktálót", és a szavak, amelyeket a médiában legtöbbször használnak, hogyan hat a nemzetközi trendekre.

Az első tíz helyezett közé - a már említett divat-nagyvárosok mellett - Róma, Tokió, Los Angeles, Las Vegas és Hong Kong is bekerült.

Forrás: [origo]

A New York-i Central Park egy apró részlete



Az igazi meglepetést - legalábbis az elemzők számára - négy dél-amerikai nagyváros, Európából pedig Moszkva és Krakkó jelentette.

"A felmérésből kiderül, hogy a divat is egyre globálisabb jelenséggé válik, és egyre kevésbé vannak nyugati központjai, amelyeket aztán, alaposan lemaradva, követ a többi ország" - írta hivatalos közleményben Millie Payack, a Global Language Monitos vezetője.