Madonna csak a színpadon környezetvédő

Vágólapra másolva!
A Live Earth fellépői között szereplő Madonna egyáltalán nem él olyan környezetvédő életet, mint ahogyan állítja - az életmódja ugyanis ugyanolyan káros a Földre, mint 14 000 malawi állampolgárnak együttvéve.
Vágólapra másolva!

A Live Earth koncertsorozaton fellépő Madonna, amerikai énekesnő, környezetvédelmi szakértők szerint "bort iszik és vizet prédikál" - csak beszél arról, hogy csökkenteni kellene a káros anyagok kibocsátását, de ő maga nem változtatja meg az életmódját a Föld védelmének érdekében.

"Madonna sürgeti az embereket, hogy változtassák meg az életmódjukat és csökkentsék a személyes szén-dioxid kibocsátásukat" - mondta John Buckley, a Carbonn Footprint Ltd. Elnöke. "De ő alig foglalkozik ezzel, és ugyanúgy éli az életét, mint korábban. Ő és a családja annyi szén-dioxidot termel, mint 14 000 malawi polgár. Jobb lenne, ha jelszavak szajkózása helyett inkább változtatna az életén."

A környezetvédők számításai alapján Madonna kilenc ingatlanja évente 91 000 kiló szén-dioxiddal szennyezi a levegőt, míg hat autója ehhez újabb 8 000 kiló szén-dioxidot ad hozzá. Ezekhez a számokhoz járul még az utazásainak (magánrepülőgéppel) és a turnéjának a "szén-dioxid költsége" - ezek összesen több, mint egymillió kilogramm szén-dioxidot jelentenek, a tízszeresét annak, mint amivel egy átlagos brit állampolgár szennyezi évente a légkört.