Vágólapra másolva!
A hétvégén kétszer is férjhez ment Eva Longoria amerikai színésznő, a Született feleségek című sorozat egyik főszereplőnője: pénteken a polgári szertartást tartották meg Párizs egyik polgármesteri hivatalában, szombaton pedig az egyházi esküvőre került sor egy francia kisváros kápolnájában.
Vágólapra másolva!

Összeházasodott Eva Longoria amerikai színésznő, a Született feleségek című sorozat egyik főszereplője és kedvese, Tony Parker kosárlabdázó. A polgári szertartást Párizsban tartották, míg az egyházi esküvőre és a lagzira egy közeli kisvárosban került sor.

A polgári szertartásra Longoria érkezett korábban: rózsaszínű Chanel ruhát viselt, és boldogan integetett a Marais kerület polgármesteri hivatala előtt összegyűlt rajongóknak. Mintegy tíz perccel utána érkezett Parker.

A szertartáson csak a legközelebbi családtagok vettek részt, és Párizs polgármestere adta össze a párt. A helyszínt 100 rendőr biztosította és több utcát is lezártak. Terrorcselekményektől tartva robbanószer-kereső kutyákkal is átkutatták a helyszínt.

A második, templomi esküvőt szombaton este tartották, Saint Germain l'Auxerrois városka plébániáján - a helyszínt az esemény tiszteletére ezer virággal díszítették fel. A menyasszony egy hófehér, Angel Sanchez által tervezett ruhát viselt: a selyemanyagot hímzéssel díszítették, az uszálya pedig több méter hosszú volt.

Az egyórás szertartást Dominic Schubert atya celebrálta, aki később elárulta, hogy Longoria és Parker "egyszerű, meghitt esküvőt szeretett volna".

"Mindketten nagyon boldogok voltak, hogy jól sikerült az esküvő, nem volt semmilyen fennakadás" - mondta Schubert. "Örülök neki, hogy összeadhattam őket, és szemtanúja lehettem a szerelmük ünnepének."

Az esküvő után a násznép egy közeli kastélyba, Vaux le Vicomte-ba ment - itt forgatták többek között a Marie Antoinette című filmet is -, hogy részt vegyenek a fogadáson.

"Az úton végig rajongók álltak, akik hangosan kiabálva gratuláltak Evának és Tonynak" - számolt be egy szemtanú az US Weekly magazinnak.

A vacsorán 250 vendég vett részt, a meghívottak között ott volt Jessica Alba színésznő, William H. Macy és Sheryl Crow, Thierry Henri futballista, a Született feleségek szereplői közül pedig Teri Hatcher, Felicity Huffmann és Nicollette Sheridan is.