A Rák csillagjegy általános jellemzői

Vágólapra másolva!
A Rák jegyében született ember érzékeny, művészi és intuitív, viszont nagyon könnyen megsértődik, és hajlamos arra, hogy ráerőszakolja magát másokra.
Vágólapra másolva!

Jellege: víz
Színe: ezüst
Szerencsenapja: hétfő
Szerencseszáma: 7, 3
Uralkodó bolygója: Hold
Mottója: én érzek.

A Rák csillagjegy ideje a nyár kezdetén jön el. (június 22. - július 22.) Uralkodó bolygója a Hold. A Rák az állatöv egyik legérzelmesebb tagja, akit teljesen elsodorhatnak az érzelmek, és mindent az érzések szemüvegén keresztül vizsgál. Nagyon sérülékeny karakter, könnyen megbántódik, megsértődik - ehhez pedig olyan kicsi mozzanatok is elégendőek, amit más esetleg észre sem vesz, vagy alig tulajdonít neki jelentőséget: egy rossz hangsúly is elég lehet, hogy hosszabb időre megbántsuk Őt.

Általában alkalmazkodik a körülményekhez, és nagyon sokszor családjához is. Elég egy dominánsabb családtag ahhoz, hogy teljesen alá-fölérendelt viszony alakuljon ki az adott környezetben. Mindennél fontosabb a számukra a családjuk, ha szeretteik bajba kerülnek, a máskor szelíd Rák jegyűek igen keményen és elszántan küzdenek.

A jegy szülötte érzékeny, különösen könnyen éli bele magát mások helyzetébe, de gondoskodása és aggodalmaskodása időnként túlzó méreteket ölt. Szinte ráerőszakolja magát másokra, amikor pedig esetleg elutasítással találkozik, akkor nagyon megsértődik. Szerencsére egyáltalán nem haragtartó, mégis jól esik neki a hízelgés, a bocsánatkérés.

Nagyon könnyen megérinti őket bármi, amit hétköznapi életük során tapasztalnak. Elég egy illat, vagy egy kicsit is ismerős környezet, máris olyan emlékek idéződnek fel bennük, amelyeken azután könnyekig meghatódnak és elérzékenyülnek.

Nagyon álmodozó és romantikus alkat a Rák-ember, de nemcsak magánéletében kamatoztatja ezt a szentimentalizmust, hanem sokan közülük kiemelkedő művészi tevékenységet folytatnak.

A jegy szülötteire jellemző lehet, hogy különös megérzéseik vannak, sokszor szinte előre látnak vagy megéreznek dolgokat, esetleg álmok útján nyernek bepillantást a jövőbe. Ennél a jegynél az időnek elég kevés jelentősége van, olyan értelemben, hogy mintha egyszerre zajlana a múlt, jelen és a jövő a számára. Különösen a múlt játszik nagy szerepet az életében: állandóan emléktárgyakat gyüjtögetnek, és ezektől a tárgyaktól nagyon nehezen válnak meg, hiszen elmúlt, szép, vagy kevésbé szép időkre emlékeztetik őket. Ez azt is jelenti, hogy nagy szerep jut a gyermekkornak az életükben, különösen az anya személyének. A Rák egy kicsit mindig gyermek marad, erősen kötődik a gyökereihez, az otthonához.

Az otthonuk különösen fontos a számukra: szeretik csinosítgatni, szívesen forgatják a lakberendezési magazinokat is. A jegy szülötte nem szívesen mozdul ki otthonról, inkább meghívja a barátait egy vacsorára, mint hogy bulizni menjen velük. Nagyon házias, szert főzőcskézni, legszívesebb régi családi receptekkel kápráztatja el vendégeit.

A Rák jegyében született embereknek elsősorban kezdeményezni és felelősséget vállalni kell megtanulnia. Ahhoz, hogy harmonikusabb kapcsolatokat alakítson ki saját magával és a világgal, az kell, hogy a bezárkózás és visszavonulás helyett kifejezze az érzelmeit, és ne féljen megmondani, ha valami bántja. Ne legyen bizalmatlan, időnként próbálja meg hátrahagyni a biztonságot nyújtó kuckót, így kevésbé fogja bezártnak, "begyöpösödöttnek" érezni magát. Így a világnak is meg tudja majd mutatni nagyszerű képességeit, és másokat is inspirál majd.