Faszénen sütött kecskesajt, zöldséges kuszkusszal

Vágólapra másolva!
A pikáns kecskesajtot nagyszerűen kiegészíti a viszonylag semleges ízű kuszkusz - ez az étel Észak-Afrikát idézi.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
35 dkg lágyabb kecskesajt, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál olasz fűszerkeverék

A zöldséges kuszkuszhoz: 10 dkg kuszkusz, 1 kisebb darab cukkini, 1 fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 közepes méretű padlizsán, fél teáskanál kurkuma, 1 kávéskanál őrölt római kömény, 1 csokor zöldség zöldje, 3-5 evőkanál olívaolaj, só, darált bors

Elkészítése:

Vágjuk fel 12, körülbelül egyforma szeletre a kecskesajtot, csorgassunk rá olívaolajat, majd szórjuk meg az olasz fűszerkeverékkel. Sütésig tegyük hűtőszekrénybe.

A kuszkuszhoz öntsünk egy deciliter vizet egy lábasba, csorgassunk bele egy evőkanálnyi olívaolajat, ízesítsük kevés sóval, szórjuk bele a kurkumát, majd forraljuk fel. Ha már felforrt, öntsük bele a kuszkuszt, takarjuk le fedővel és vegyük le a tűzről. Hagyjuk állni 5-6 percet, majd keverjük fel villával.

A sült zöldséghez vágjuk kisebb szeletekre a cukkinit, a padlizsánt, vágjuk vékony cikkekre a lilahagymát. Egy nagy serpenyőbe forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a felszeletelt fokhagymát.

Forrósítsuk addig, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd, és utána tegyük bele a felvágott zöldségeket. Fűszerezzük darált római köménnyel, darált borssal, és közepes lángon állandóan kevergetve süssük 5-6 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Öntsük a megfőtt és kissé kihűlt kuszkuszt egy nagy tálba, adjuk hozzá a sült zöldségeket, tépkedjük rá a petrezselyem zöldjét, majd csorgassuk meg kevés olívaolajjal. Óvatosan keverjük össze.

Tegyük a befűszerezett kecskesajtokat a faszenes grillsütő rácsaira, majd ha már pirul fordítsuk meg, majd a másik oldalát is süssük rövid ideig.

Tálaljunk a zöldséges kuszkuszból nagy tányér közepére, tetejére helyezzünk egy adagnyit a megsült sajtszeletekből.