Megbüntetné a kövér gyerekek szüleit a brit sztárséf

Vágólapra másolva!
Gordon Ramsay brit sztárszakács legszívesebben bíróság elé citálná, és pénzbüntetés megfizetésére kötelezné azokat a szülőket, akik hagyják elhízni a gyerekeiket.
Vágólapra másolva!

Gordon Ramsay, az egyedi stílusáról elhíresült brit sztárszakács szerint az elhízás megállításának a legjobb módszere az lenne, ha a kövér gyerekek szüleit bíróság elé állítanák és komoly pénzbüntetést szabnának ki rájuk - írta a Daily Mail.

"Ha a gyerekek túlságosan sokat esznek, ráadásul csak chips-szel és csokival tömik magukat, az a szülők hibája" - mondta a 40 éves séf. "Ha ezek a felnőttek semmi másból nem értenek, pénzbírságot kellene velük fizettetni. Nemcsak az egészséges étrend alapjait kellene megtanítani a szülőknek, hanem azt is, hogyan kell fegyelmezni a gyerekeiket."

A szakács azt is elmondta, személyes tapasztalatai vannak arról, hogy mennyire nehéz dolga van egy olyan gyereknek, akit a súlya miatt csúfolnak az iskolában: nyolcéves lánya, Megan ugyanis sokszor sírva tért haza, mert piszkálták az osztályában.

"A lányomat többször is csúfolták már a teste miatt, pedig egyáltalán nem kövér, csak szeret enni. Még csak nyolc éves, de már gátlásai vannak" - árulta el Ramsay.

Gordon Ramsay szerint a gyorséttermi ételekkel kapcsolatban is erőteljesebb taktikát kellene alkalmazni: a "kedves és vicces" reklámok helyett inkább sokkolni kellene a gyerekeket az ilyen ételek káros hatásairól szóló információkkal.

"Ha valaki meg akarja értetni a kicsikkel, hogy ez egyáltalán nem tesz jót a testüknek, akkor alaposan rájuk kellene ijeszteni" - állítja a nyers modoráról ismert szakács.