Hozzávalók:
30 dkg bélszín, 1 fej vöröshagyma, 5-6 szem friss csiperke gomba, 4-5 db csemege uborka, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 evőkanál dijoni mustár, 2 dl tejszín, só, darált bors, 1 dl olívaolaj
Elkészítése:
Vágjuk ujjnyi csíkokra a bélszínt, tegyük egy tálba, daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, majd jól fedjük be fóliával, és tegyük a hűtőbe egy napra érlelni.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, csorgassunk bele egy-két evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a csíkokra felvágott bélszínt, majd nagy lángon állandóan kevergetve addig süssük, míg a hús pirulni kezd.
Szedjük ki a serpenyőből a rózsaszínűre sütött húst, ha szükséges tegyünk bele még egy evőkanálnyi vajat, majd adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát. Pároljuk még pár percig, aztán tegyük bele a felszeletelt gombát. Pároljuk addig, amíg a gomba sülni kezd.
Akkor tegyük hozzá a csíkokra felvágott csemegeuborkát, kanalazzuk rá a mustárt, keverjük jól össze, majd öntsük rá a tejszínt.
Kevéske darált borssal, sóval és összevágott petrezselyem zöldjével ízesítsük.
Forraljunk rajta, és azonnal tálaljuk.
Köretnek petrezselymes burgonyát, burgonya pürét vagy párolt rizst készítsünk.