Kapribogyós lepényhal

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy különleges halétel receptjét ismerteti - a kapribogyó íze az olasz nyaralásokat idézheti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
8 szelet lepényhal filé, 3 evőkanál kapribogyó, 1 teáskanál halfűszer keverék, 3 ág friss kakukkfű, fél citrom leve, 4 evőkanál olívaolaj, 1 dl száraz fehérbor, 2 db paradicsom, só, darált bors

Elkészítése:
A halfiléket szórjuk meg darált borssal és a fűszerkeverékkel, csorgassunk rá olívaolajt, majd tépkedjünk rá kakukkfűleveleket.

Tegyük egy olívaolajjal kikent tűzálló tálba, majd kanalazzuk rá a kapribogyót, kevés lével is megcsorgathatjuk.

Öntsük alá a fehérbort, a halszeletek tetejére helyezzünk egy-egy szelet paradicsomot, majd az egészet takarjuk be alufóliával. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon pároljuk 25-30 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha elkészült körítésnek készítsünk hozzá vajas-kapros újburgonyát, párolt rizst, vagy kuszkuszt.