Tavaszi újhagyma-leves

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy ízletes, gyorsan elkészíthető leves receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók
40 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 2 babérlevél, 1 dl száraz fehérbor, 25 dkg zöldborsó, 2 csokor újhagyma, 1 db zöldségleveskocka, 2-3 szál friss majoranna, só, darált bors

Elkészítése:
Vágjuk félbe a megtisztított vöröshagymákat, majd éles késsel szeleteljük fel vékonyan fél karikákra.

Egy fazékban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, a hagymaszeleteket, a zöldborsót és állandóan kevergetve pároljuk 5-6 percig.

Tegyük hozzá a babérlevelet, ízesítsük sóval, leveskockával és darált borssal, majd öntsünk rá másfél liter vizet. Öntsük hozzá a bort is, majd kis lángon főzzük 10-15 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Mielőtt levennénk a tűzről, forraljuk hozzá a két centis darabokra felvágott újhagymát, és az összetépkedett majoranna leveleket.

Tálaljuk kis tálkákba, mellé sajtos pirítóst ropogtassunk.