Spagetti a tenger gyümölcseivel

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy igazán különleges tésztaétel receptjét ismerteti - az aszalt paradicsom és a tenger gyümölcsei egy olaszországi nyaralást idéznek.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
3 evőkanál olívaolaj, 50 dkg "tenger gyümölcsei" keverék, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 szem aszaltparadicsom, fél citrom leve, 3 dl tejszín, 30 dkg spagetti tészta, só, darált feketebors, 1 csokor friss kapor, parmezán sajt

Elkészítése:
Öntsük egy nagy serpenyőbe az olívaolajat, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát.

Addig hevítsük, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd. Szórjuk bele a tenger gyümölcsei keveréket, és pároljuk három percig.

Öntsük fel a tejszínnel, majd tegyük bele a feldarabolt aszalt paradicsomot. Ízesítsük sóval, citromlével, kevés darált feketeborssal és összetépkedett kaporlevéllel, és kis lángon forraljuk további 4-5 percig.

A tésztát főzzük ki forrásban lévő sós vízben, szűrjük le, majd forgassuk össze a "tengeri herkentyűs" mártással.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálaljuk nagy tányérokra, tetejére frissen reszelt parmezán sajtot szórjunk, és metélőhagymával dekoráljuk.

Ha fagyasztott tenger gyümölcsei keveréket használunk, előtte olvasszuk ki, majd mossuk meg hideg vízben. Csepegtessük le alaposan, majd csak ezután használjuk fel.

Tehetünk a mártáshoz felcsíkozott cukkinit, összekockázott paradicsomot vagy felszeletelt gombát is.