Kínai gombaleves

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György ma egy ízletes leves receptjét ismerteti - a hagyományos, magyaros gombaleves rajongóinak is érdemes kipróbálni ezt az ázsiai ihletésű, fűszeres fogást.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
10 dkg laskagomba, 15 dkg shiitake gomba, 10 dkg apró szemű barna csiperkegomba, fél diónyi friss gyömbér, 3 szál újhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, darált bors, kevés chilipaprika, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 zöldségleves kocka. 1 maréknyi szójacsíra, 1 evőkanál olíva- vagy szezámolaj

Elkészítése:
Mossuk meg alaposan a gombákat, a laskagombát vágjuk ujjnyi csíkokra. Forrósítsuk fel az olajat egy lábasban - legjobb ha teflon bevonatú lábast használunk-, majd adjuk hozzá a gyufaszál vékonyságúra felaprított gyömbért.

Pároljuk egy percig, majd tegyük hozzá a jól lecsepegtetett gombákat. Erős lángon, állandóan kevergetve süssük.

Vigyázzunk, ne pároljuk túl sokáig, mert akkor nagyon összeesik és rágós lesz. Ha már jól átforrósodott a gomba, csorgassuk meg a szójaszósszal, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Adjuk a gombákhoz a leveskockát, daráljunk rá borsot, karikázzunk bele chilipaprikát, majd főzzük még öt percig.

Pár kanál hideg vízzel keverjük el az étkezési keményítőt, majd sűrítsük be vele az elkészült levest, utána adjuk hozzá a felcsíkozott újhagymát és a szójacsírát.

Forraljunk rajta még egyet, majd tálaljuk leveses tálakba.