Rozmaringos almazselé

Vágólapra másolva!
A tél beköszöntével, ne higgyük azt, hogy a befőzésnek vége. Szakácsunk Kaldeneker György elővette a lekvárfőző fazekát.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 kg savanykás alma. 0,5 kg körte, 0,5 kg paradicsom, 1-2 ág friss rozmaring, 0.5 kg cukor, 3 db citrom leve, 1 csomag lekvárzselésítő (1:2 arányban).

Elkészítése:
Almát és a körtét mossuk meg alaposan, majd vágjuk négyfelé és vegyük ki a magházát. Daraboljuk fel, de a héját hagyjuk rajta. Tegyük egy nagy lábasba és vágjuk bele a paradicsomokat is. Adjunk hozzá egy szál friss rozmaringot és a citrom levét is. Öntsünk annyi vizet rá, hogy épp ellepje, majd főzzük körülbelül 15 percig. Ha elkészült vegyük le a tűzről, majd finomlyukú szitán passzírozzuk át.
Az így kapott almáspürét hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd keverjük bele a lekvárzselésítőt. Forraljuk fel újra, és ezután keverjük bele a cukrot.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Alaposan kimosott és lecsepegtetett befőttesüvegekbe tegyünk egy kis ág friss rozmaringot, majd erre szedjük a forrásban levő zselét. Jól zárjuk le, és fordítsuk azonnal fejre, így tartósítószer nélkül tudjuk elkészíteni. Pár perc elteltével már tehetjük is be az éléskamránkba.
Különleges kiegészítője lehet báránysülteknek, pecsenyéknek, de nagyon jól illik sajtokhoz és rizses ételekhez is. Különleges és egyedi ajándék is lehet ínyenceknek.