Joghurtos céklaital mézzel

Vágólapra másolva!
Az elkövetkező napokban Kaldeneker György mézzel készült, finom és egészséges ételek receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
Fél kg cékla, 3 db savanykás alma, fél citrom leve, 2 szál sárgarépa, 2 evőkanál méz, 3 pohár natúr joghurt

Elkészítése:
Hámozzuk meg a céklát és a sárgarépát, az almákat jól mossuk meg, és vágjuk ki a magházukat.

Gyümölcscentrifugával préseljük ki mindhárom alapanyag levét, majd öntsük egy kancsóba.

Adjuk hozzá a mézet és a citrom levét. Keverjük jól össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Öntsük ki egy kis tálba a joghurtokat, majd fakanállal keverjük simára. Töltsünk meg üvegpoharakat a joghurttal, nagyjából a feléig, majd óvatosan öntsük hozzá a céklás levet.

Nem kell összekeverni, hagyni kell, hogy szépen, márványosan megfesse a hófehér joghurtot.

Tetejét egy-egy ág friss fűszernövénnyel dekoráljuk.