Padlizsán és juhsajt olajos páclében

Vágólapra másolva!
Ez a különleges zöldséges étel sokáig eláll a hűtőben - sőt, minél tovább hagyjuk érni, annál finomabb lesz! Szendvicsekhez vagy vendégváráshoz ideális.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 db közepes méretű padlizsán, fél liter olívaolaj, 1-1 csokor rozmaring és oregano, 1 db chili paprika, 50 dkg juhsajt, 2 dl vörösborecet, darált feketebors, só

Elkészítése:
Vágjuk kisebb darabokra a padlizsánt, majd szórjuk meg sóval, keverjük össze, és tegyük egy szűrőedénybe. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy a felesleges lé ki tudjon csepegni belőle.

Hevítsünk fel egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat, majd pár adagonként erős lángon pirítsuk meg a padlizsándarabokat.

Közben fűszerezzük darált borssal, felkarikázott chili paprikával és állandóan kevergetve addig süssük, míg puha nem lesz.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha elkészült, tegyük egy tálba, öntsük rá a borecetet, adjuk hozzá a nagyobb darabokra felvágott juhsajtot, öntsük rá az olívaolajat és tépkedjük hozzá a fűszerek levelét is.

Óvatosan keverjük össze, majd töltsük jól zárható üvegekbe. Hűtőbe téve pár nap elteltével fogyaszthatjuk is.

Tálkákba téve vendégvárónak, vagy szendvicsként kínáljuk.

Más fűszerezéssel, például mentával is kipróbálhatjuk. Padlizsán helyett használhatunk sült paprikát is.