Tőkehal fokhagymás gombával

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György az elkövetkező napokban ízletes halételek receptjeit ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 nagyobb szelet filézett tőkehal, 1 evőkanál olívaolaj, 25 dkg aprófejű barna csiperkegomba, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 szelet barna kenyér, só, darált bors

Elkészítése:
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, öntsük bele az olívaolajat, majd tegyük bele az összezúzott fokhagymát.

Pároljuk egy percig, vigyázzunk nehogy a fokhagyma megégjen. Adjuk hozzá a megmosott gombafejeket, erős lángon süssük öt percig és utána szórjuk rá a durvára összecsapkodott petrezselyemzöldet.

Daráljunk a halszeletekre borsot és ízesítsük kevés sóval.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük a halszeleteket egy közepes méretű tepsibe, vagy tűzálló tálba, öntsük rá a fokhagymás gombát, majd morzsoljuk a tetejére a barnakenyeret.

Tegyük az egészet előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük össze 15 perc alatt. Tálaljuk párolt zöldségekkel és rizzsel.