Rókagombás penne

Vágólapra másolva!
A különleges ízű és illatú rókagombát a kora őszi időszakban szinte minden piacon lehet kapni, de akár magunk is gyűjthetünk egy-egy erdei kirándulás során. Ilyenkor azonban mindenképpen vizsgáltassuk meg a gombákat!
Vágólapra másolva!
Hozzávalók:

Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, majd hevítsük addig, míg sisteregni nem kezd.

Tegyük az olajba a megmosott és kisebb darabokra vágott rókagombát, az aszalt paradicsomot és pároljuk pár percig. Ha kissé elfőtte a levét, adjuk hozzá a felkockázott friss paradicsomot, majd öntsük fel azonnal tejszínnel is.

Fűszerezzük összetépkedett bazsalikomlevéllel, darált borssal és sóval, majd kissé forraljuk össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy fazékban, sós vízben főzzük ki a tésztát, az utolsó két percében adjuk hozzá a feldarabolt zöldbabot, és együtt főzzük készre. Szűrjük le, majd öntsük a tejszínes gombához, szórjunk a tetejére felkarikázott újhagymát, és az egészet forraljuk jól össze.

Tálaljuk nagy tányérra, díszítsük bazsalikomlevéllel, és szórjuk meg bőven reszelt parmezán sajttal.