Creme brule

Vágólapra másolva!
Hagyományos francia édesség a vaníliapuding, tetején karamell réteggel. Bár igazán különleges desszert, közel sem olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyennek elsőre tűnik.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
5 db tojássárgája, 10 dkg cukor (+extra a tetejére), féldecinyi tej, 5 dl tejszín, 2 db vaníliarúd

Elkészítése:
Tegyük a tojások sárgáját egy keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, a vanília kikapart belsejét, a tejet és a tejszínt. Keverjük jól össze, hogy a cukor elolvadjon, majd töltsük teás csészékbe, vagy pudingformákba.

Helyezzük vízzel feltöltött tepsibe, tegyük előmelegített sütőbe, és 140-150 fokon 30-35 percig gőzöljük. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben kihűlni.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét bőven kristálycukorral, majd tegyük vissza a grillsütőbe. Pár perc alatt olvasszuk rá a cukrot.

Igazi ínyencek levendulás barackkompótot is készíthetnek mellé.