Levendulás barackkompót

Vágólapra másolva!
Ha a lekvárfőzésből maradt néhány szép szem sárgabarack, akkor érdemes megcsinálni ezt az illatos finomságot is.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
10-12 db sárgabarack, 10 dkg cukor, 4 dkg vaj, 3 cl barackpálinka, 2 szál levendulavirág

Elkészítése:
Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a barackpálinkát. Tegyük bele a félbevágott és kimagozott barackokat. Lassú lángon főzzük körülbelül 15-20 percig.

A főzés felénél tegyük bele a levendulavirágokat is. Ha elkészült, megcsorgathatjuk vele kedvenc palacsintáinkat, tehetjük fagylalt tetejére, vagy kínálhatjuk sült csirke mellé is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha télire szeretnénk belőle eltenni, akkor az alapanyag mennyiségét növeljük meg. A forrásban lévő kompóttal megtöltött üvegeket azonnal zárjuk le, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk fejre, így nem kell tartósítószert használnunk.