Nyári gyümölcspuding

Vágólapra másolva!
Könnyen elkészíthető, gyümölcsös finomság, amely akkor is a nyár ízeit csmpészi a konyhába, ha odakint szakad az eső.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók nyolc adaghoz:
1 kg bogyós gyümölcs vegyesen (málna, szeder, ribizli - lehet fagyasztott is), 10 dkg cukor, 1 csomag szeletelt fehérkenyér

Elkészítése:
Készítsük el először a gyümölcsszószt: a megmosott gyümölcsök felét tegyük egy nagy tálba, szórjuk meg cukorral, és pürésítsük botmixerrel. Finomlyukú szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek a szószba.

Válaszunk ki nyolc darab egyforma teáscsészét. A kenyérszeleteket nyújtófával lapítsuk ki, és vágjuk le a széleiket. Béleljük ki egy-egy szelet kenyérrel a teáscsészéket, ha szükséges, kis darabokkal toldjuk ki. A csésze tetejét is le kell majd fedni, ezért tegyük a csészét a kinyújtott kenyérre, és éles késsel vágjuk körbe.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Vegyük ki a csészéből a formára vágott kenyérszeletet, mártsuk bele szószba, majd tegyük vissza a helyére, halmozzunk rá egy maréknyi vegyes gyümölcsöt. Tetejét fedjük be a szintén szószba mártott kenyérszelettel. Nyomkodjuk jól össze, majd hűtőben pihentessük pár órán keresztül.

Tálaláskor késsel lazítsuk el a csésze falától a kenyérszeletet, majd borítsuk egy nagy tányér közepére, csorgassunk rá a szószból, szórjunk mellé gurulós gyümölcsöket, és dekoráljuk friss mentalevéllel.