Csirkés rétes

Vágólapra másolva!
A csirkehús az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag, érdemes ezért időnként kipróbálni mást is, nemcsak a jól megszokott pörköltet vagy rántott húst.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta, 2 db csirkemell filé, 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika, 2-3 evőkanál olívaolaj, 6-8 levél bazsalikom, só, darált bors, 1 ág kakukkfű

Elkészítése:
Mossuk meg jól a paprikákat, majd forró sütőben addig süssük, míg a bőre barnulni kezd. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, majd amikor kihűlt, húzzuk le a bőrét. Magházát vegyük ki, és a húsát vágjuk négyfelé.

A csirkemell filéket szórjuk meg darált borssal, sóval és letépkedett kakukkfű levelekkel. Csorgassunk rá olívaolajat, és pár órára tegyük a hűtőbe.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Forrósítsunk fel egy serpenyőben kevéske olívaolajat, majd tegyük bele a befűszerezett húst. Mindkét oldalát süssük elő 2-2 percig.

A leveles tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, tegyük a közepére az elősütött csirkét, borítsuk be bazsalikom levelekkel, majd a megsütött paprikahússal. Göngyöljük fel, széleit nyomkodjuk össze, majd tegyük egy sütőlapra. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 30-35 percig.

Tálaláskor vágjuk nagyobb szeletekre, körítésnek kínáljunk mellé sütőben megsütött cukkínit és paradicsomot.