Citromfüves pesto eperhez

Vágólapra másolva!
A pesto általában sós-pikáns szósz, amelyet tészták vagy húsételek ízesítéséhez használhatunk fel. Szakácsunk, Kaldeneker György most egy új, édes pesto receptjét ismerteti, amellyel könnyen feldobhatjuk a gyümölcsös desszerteket.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 nagy csokor citromfű levél, 5 dkg pisztácia, 4 dkg színtelen marcipánmassza, 2 evőkanál mandulalikőr, fél citrom leve, 1 narancs leve

Elkészítése:
A citromfű levelet alaposan mossunk meg, majd csepegtessük le jól. Tegyük a leveleket egy gyorsvágó gépbe, adjunk hozzá a pisztáciát (nem sósat), az összemorzsolt marcipánmasszát, a likőrt, a citrom- és narancslevet. Az egészet a gyorsvágó géppel pürésítsük. Töltsük jól zárható kisebb befőttes üvegekbe, és a felesleget, amit nem használunk fel, azonnal tegyük mélyhűtőbe. Így tartósítószer nélkül is sokáig eltartható.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Megmosott és félbevágott epreket tegyünk egy üvegtálkába, szórjuk meg cukorral, majd egy evőkanálnyi édes pestóval csorgassuk meg.

Kiváló kiegészítője gyümölcsös desszerteknek, a kitálalt nyalánkságokat ezzel az édes szósszal csorgassuk meg.