Pulykasült meleg gombasalátával

Vágólapra másolva!
Pulykasültet márpedig lehet hajtogatni, de ha valaki mégsem hiszi el, bátran fogjon hozzá szakácsunk mai receptjének elkészítéséhez.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók négy személyre: 1 kg pulykamellfilé, 3 evőkanál natúr joghurt, 2 szál kakukkfű, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál vaj, 20 dkg apróbb fejű gomba, 1 maréknyi spenótlevél, 1 evőkanál borecet, 1,5 dl tejszín, 1 csokor metélőhagyma, só, feketebors.

Daráljunk a pulykamellfilére feketeborsot, sózzuk meg alaposan, majd dörzsöljük be a kakukkfű letépkedett leveleivel. Kenjük be natúr joghurttal és tegyük a hűtőbe pár órára.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a bepácolt húst, és minden oldalát süssük elő. Serpenyővel együtt, előmelegített, 170 fokos sütőben süssük készre (20-25 perc alatt elkészül). Tálalásig tartsuk melegen.

Egy másik nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, dobjuk bele a megmosott gombafejeket, és erős lángon pár perc alatt forrósítsuk össze. Az utolsó percben adjuk hozzá a spenótleveleket is. Sózzuk, borsozzuk, csorgassuk meg ecettel, öntsük hozzá a tejszínt és az összevágott metélőhagymát is, majd forraljuk jól össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Nagy tányér közepére tálaljunk a meleg gombasalátából, tetejére a felszeletelt pulykasültből hajtogassunk.