Babapiskóták teljes kiőrlésű lisztből

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma a teljes kiőrlésű lisztből készült babapisklóta receptjét ismerhetjük meg.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 10 dkg cukor, 4 db tojás, csipetnyi só, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 csomag vaníliás cukor.

Válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját tegyük egy keverőtálba. Adjunk hozzá 5 dkg cukrot, vaníliás cukrot és habverővel keverjük addig, amíg könnyű habos lesz. Egy másik keverőedénybe öntsük a tojások fehérjét és ízesítsük sóval. Elektromos habverővel verjük habbá. Ha már habosodik a fehérje, szórjuk bele a maradék cukrot, és addig verjük, míg a hab kemény lesz.

A tojásos keverékhez kis adagokban szórjuk a lisztet, jól keverjük el és utána ugyancsak kis adagokban keverjük hozzá a felvert tojáshabot. A masszát töltsük egy tiszta műanyag tasakba, aminek az egyik sarkából vágjunk le egy kb. egy centis darabot.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Tegyünk sütőpapírt egy sütőlapra, majd a tasakból nyomjunk egymás mellé 6-7 centis, ujjnyi vastagságú csíkokat. Előmelegített sütőben 130 fokon süssük 10-15 percig, míg a piskóták aranyságára sülnek. Ha kissé kihűlt, szedjük át egy rácsra és várjuk meg míg kihűl. Jól záródó tasakban vagy dobozban sokáig eltarthatjuk.