Salátafogyasztásból elégtelen

Vágólapra másolva!
Egy élelmiszer-ipari vállalat felmérést készített a magyarországi salátafogyasztási szokásokról. Ebből kiderült, hogy annak ellenére, hogy milliók küzdenek súlyproblémákkal, még mindig többen részesítik előnyben a majonézes önteteket, mint a kevesebb kalóriával bíró ecetes verziót.
Vágólapra másolva!

Salátafogyasztásból elégtelent kapnánk, hiszen a megkérdezettek mindössze 16 százaléka fogyaszt napi rendszerességgel salátát, 21 százalékuk pedig csak hetente egy alkalommal. A Pincér című szakmai magazin által közölt adatok alapján kijelenthető, hogy a napi salátafogyasztók közül többen tartoznak az idősebb, (40-64), mint a fiatalabb (18-39) korosztályhoz, bár a felmérésben a savanyúságokat is a saláták közé sorolták.

Napi, illetve heti rendszerességgel leginkább a felső- és középfokú végzettségűek fogyasztanak salátát, s ez a szám a budapesti adatokhoz képest Nyugat-Magyarországon magasabb átlagot mutat. A felmérésből az is kiderült, hogy a magyar családok gyermekeik számára csak elvétve készítenek salátát, ami azért problémás, mert étkezési szokásaink gyermekkorunkra vezethetők vissza.

Öntetek tekintetében is vizsgálták a magyarok salátaevési szokásait: első helyen a tejfölös-joghurtos variáció végzett, ezután a tradicionális ecetes-cukros következett, s az utolsó helyek egyikén foglalt helyet a minőségi borokból készített gyümölcsecet.