Eszpresszó zselé

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy élénkítő desszertetm készíthetünk a segítségével.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 2 evőkanál zselatin, 4 evőkanál instant kávé, fél liter víz, 3-4 evőkanál cukor.

Tegyük a zselatint egy kis tálkába, majd csorgassunk rá pár evőkanál hideg vizet, és keverjük össze.

Egy másik lábasban forraljuk fel a félliternyi vizet, szórjuk bele az instant kávét és a cukrot, majd a vízbe áztatott zselatint. Addig kevergessük még a zselatin elolvad. Ha kissé kihűlt öntsük piramis alakú szilikon sütőformákba, óvatosan tegyük hűtőbe és várjunk legalább hat órát, míg jól megdermed.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha nincs szilikon sütőformánk, akkor öntsük kis tálkába vagy alufóliából készített sütőformába. Fontos, hogy az edényben a zselésített kávé legalább négy centi magas legyen.

Ha kellően megdermedt borítsuk ki a formából, ha szükséges, vágjuk kockára. Tálaljuk egy nagy tányérra és kínáljunk mellé tojáslikőrt.