Zöldség wellington

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György minden nap egy újabb finomságot ajánl olvasóinknak. Ma egy újabb zöldséges étel receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók 6 személyre: 1 csomag leves tészta, 1 evőkanálnyi vaj, 10 dkg aprófejű csiperkegomba, 1 db póréhagyma, 1 db cukkíni, 10 dkg feta sajt, 1 maréknyi főtt rizs, 1 csokor friss petrezselyem, só őrölt bors, 2 db piros kaliforniai paprika.

Vágjuk két centis darabokra a pórét, a cukkínit és a paprikát. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a megmosott gombákat és a feldarabolt zöldségeket. Erős lángon pirítsuk három-négy percig. Vegyük le a tűzről és várjunk vele, még kissé kihűl. Ha már nem túl forró, adjuk hozzá a megfőzött rizst, a nagyobb kockákra feldarabolt fetát és az összevágott petrezselyem zöldjét, majd óvatosan keverjük össze. Sóval és kevéske őrölt borssal ízesítsük.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a leveles tésztát körülbelül akkorára, mint a sütőnk sütőlapja. Tegyünk a sütőlapra egy sütőpapírt és borítsuk rá a kinyújtott tésztát, egyik felébe halmozzuk a zöldséges tölteléket, úgy hogy a széleire ne kerüljön. Hajtsuk rá a tészta másik felét, majd széleinél jól nyomkodjuk össze. Tetejét villával szurkáljuk meg, hogy a sütéskor keletkező gőz ne nyomja szét a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 35-40 percig, még szép piros lesz.

Ha elkészült szeleteljük fel, mint a rétest és friss ropogós salátalevelekkel tálaljuk.

Izgalmasabb, ha a zöldségek közé elősütött csirkemell szeleteket vagy akár lazacdarabokat rejtünk, és úgy sütjük meg.