Szódazsemlék

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György minden nap egy újabb finomságot ajánl olvasóinknak. Ma a szódazsemle receptjét ismerteti.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 25 dkg búzaliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, fél teáskanál só, 1 teáskanál szódabikarbóna, 5 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, 1 db tojás, 3 dl tejszín.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Szórjuk a liszteket egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a sót , cukrot és a szódabikarbónát. Morzsoljuk bele a szobahőmérsékletű vajat, öntsük bele a tojást és a tejszínt. Jó alaposan gyúrjuk össze, majd borítsuk lisztezett deszkára. Nyújtófával három centi vastagságúra nyújtsuk. Pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tegyük egy sütőpapírral borított tepsire egymás mellé nem túl szorosan. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük 15-20 percig.

Ha elkészült még melegen vajjal és lekvárral megkenve fogyasszuk.