Citromfűvel párolt tengeri sügér

Vágólapra másolva!
A mai napon egy könnyű halételt mutat be szakácsunk, Kaldeneker György. A karácsonyi evések után nem árt egy kis lazítás. Legyen étkezésünk alapja a rizs, a főtt zöldségek, és a húsok helyett részesítsük előnyben a könnyű halakat.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók három személyre: 6 db tengeri sügér filé, 3 db vöröshagyma, 1 db citromfű (ázsiai fűszerboltban kapható), 1 csokor friss korianderlevél, só, őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál szójaszósz

A halfiléket szórjuk meg sóval és őrölt borssal. Három filét tegyünk bőrével lefelé egy sütőpapírral lefedett tepsi aljára. Tegyünk mindhárom hal tetejére pár szál friss korianderágat, a nagyobb darabkákra összevágott citromfüvet, majd rá a cikkekre vágott hagymát és utána csorgassuk meg szójaszósszal. Fedjük be a maradék halfilével, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Fedjük be a tepsit alufóliával, és előmelegített sütőben 140 fokon pároljuk fél órán keresztül.

Forrás: Kaldeneker György receptjei

Halacskák előkészítve



Forrás: Kaldeneker György receptjei

A sügér tálalva



Ha elkészült, tegyük a megtöltött filéket nagy tányérra, körítsük párolt brokkoli rózsákkal és bébi kukoricával. A halat és a zöldségeket a tepsiben maradt párolólével csorgassuk meg.