Aszalt szilvával töltött pulykamell

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. A következő napokban ünnepi és karácsonyi ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 db tenyérnyi nagyságú pulykamell szelet, 16 szem aszalt szilva, 8 szelet bacon, őrölt feketebors, só, kakukkfű, 2 evőkanál olívaolaj

Tegyük a pulykamell szeleteket vágódeszkára, fedjük be frissen tartó fóliával, majd klopfolóval ütögessük meg gyengén. Csorgassuk meg olívaolajjal, szórjuk meg az őrölt feketeborssal és a kakukkfűvel. Tegyünk mindegyik szelet közepébe egymás mellé négy szem aszalt szilvát, göngyöljük fel, kezünkkel nyomjuk jól össze, majd tekerjük be a szalonnával.

Tegyük a begöngyölt húsokat sütőlapra - célszerű, ha a tepsibe sütőpapírt teszünk, könnyebb lesz majd elmosogatni -, és süssük előmelegített sütőben 190 fokon 15-18 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha elkészült, ferdén vágjuk három darabba, körítsük sütőtökpürével és rozmaringgal megsütött körtével, és karácsonyi chutney-t is kanalazhatunk mellé.

A sütőtökpüréhez a sütőben megsütött tökhúst még melegen tegyük keverőtálba, adjunk hozzá vajat és fűszerezzük kevéske őrölt szerecsendióval, majd keverjük habosra, mint a krumplipürét.