Chilis marharagu wokban

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György nemrég hosszabb időt töltött Kínában. Nemcsak étteremben étkezett, de kipróbált néhány helyi alapanyagot is. Kínai-európai receptjeiből mutat be most egy finomságot.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 40 dkg csíkokra vágott marha hátszín, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1-1 db zöld és piros húsos paprika, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 1 chili paprika

Tegyük egy tálkába a húscsíkokat, csorgassuk rá a szójaszószt és szórjuk rá az étkezési keményítőt. Keverjük jól össze, majd tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

Egy wokban vagy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát, és pároljuk egy percig. Adjuk hozzá a bepácolt húscsíkokat, majd állandó kevergetés közben közepes lángon pirítsuk. Ha a húscsíkok kezdenek pirulni, tegyük hozzá a vékony csíkokra felvágott paprikákat is. Ezzel együtt még két-három percig pároljuk.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha igazán csípősre szeretnénk készíteni, adjunk egy felkarikázott chili paprikát a párolódó raguhoz.
Köretnek párolt barna vagy jázmin rizst kínáljunk.