Levendulás málnasaláta réteskosárban

Vágólapra másolva!
Különleges desszerttel szeretnéd meglepni a vendégeidet? Nem kell kacifántos recepteket előhalásznod, csak egy kis friss málnára és néhány száll illatos fűszernövényre van szükséged.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30 dkg málna, 3 dl joghurt, 2 evőkanál méz, 1 citrom, fél dl bodzaszörp, mentaág, bodza- és levendulavirág

A réteslapokat vágjuk fel 12x12 centiméteres kockákra. Négy kockát tegyünk egymás tetejére, majd ezzel béleljünk ki muffin sütőformákat. Minden muffin formához 4 lapot használjunk. Előmelegített sütőben 130 fokon pár perc alatt süssük pirosra. Ha elkészült, vegyük ki a formából, majd tegyük egy nagy tányérra.

A málnát tegyük egy nagy tálba, morzsoljunk rá pár szál friss vagy szárított levendulavirágot. Óvatosan, hogy ne törjenek össze a szemek, töltsük meg velük a réteskosarakat.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tetejére mézzel, reszelt citromhéjjal és bodzaszörppel ízesített joghurtot csorgassunk. Friss mentaággal, bodza- és levendulavirággal díszítsük. Tálalhatjuk vanília- vagy málnafagylalttal is.