Sült zöldséges-húsos cibatta

Vágólapra másolva!
A cibatta lágy, kovász nélküli, élesztős tésztából készült kenyérféle. Kapható zsemle nagyságú változatban is. Tésztájába búzakorpát kevernek. Ebből készít egy kiadós szendvicset szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 db cibatta zsemle, 1-1 db színes kaliforniai paprika, 1 db cukkini, 1 fej lilahagyma, 1 evőkanál bazsalikom pesto, 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, fekete bors, fél kg sertéskaraj, 3 gerezd fokhagyma

A sertéskarajt kenjük meg olívaolajjal, daráljunk rá feketeborsot és sózzuk be. Éles késsel szúrjuk meg a hús felső részét, a vágásokba dugjunk egy-egy gerezd fokhagymát. Fűszerezéshez használhatunk még szárított kakukkfüvet vagy sertéssült fűszerkeveréket is. Pár órára tegyük a hűtőbe, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.

Egy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyük bele a befűszerezett karajt, majd mindkét oldalát pár percig süssük elő. Serpenyővel együtt tegyük előmelegített sütőbe 20 percre. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd vékonyra szeleteljük fel. Természetesen használhatunk a szendvics készítéséhez megmaradt hideg sültet is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a csíkokra felszeletelt zöldségféléket. Daráljunk rá fekete borsot, és erős tűzön pirítsuk pár percig. Ha a zöldségek már pirulni kezdenek, színük szép barnás, vegyük le a tűzről.

Vágjuk fel a zsemléket, halmozzunk rá a sült zöldségekből, tetejére csorgassunk a pestóból, majd borítsuk be a felszeletelt hideg sülttel. Még melegen fogyasszuk.