Csirkés-parmezános rizottó

Vágólapra másolva!
Gyümölcsök, zöldségek, egzotikus és hazai hozzávalók új szerepben, pikáns receptekben. Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 3 evőkanál olívaolaj, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 500 ml rizottó rizs, 1,25 liter zöldség alapleves, só, őrölt bors, 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál parmezán sajt, 4 csirkemellfilé, margarin a csirke sütéséhez, 2 szál kakukkfű

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, tegyük bele az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Dinszteljük pár percig.
Adjuk hozzá a rizottó rizst, és az alapleves egyharmadát, állandó kevergetés mellett főzzük. Amikor elfőtte a levét, adjunk hozzá egy keveset az alaplevesből. Kóstoljuk meg, ha a rizs még nem elég puha, a leírt mennyiségű folyadék mellett kevés vizet is adhatunk hozzá. Ha elkészült, morzsoljuk a tetejére a vajat.

A csirkemellfiléket sózzuk, őrölt borssal, kevéske kakukkfűvel fűszerezzük. Serpenyőben kevés felhevített margarinon, lassú lángon süssük pirosra.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tálaljuk egy nagy tányér közepére a rizottót, szórjuk meg reszelt parmezán sajttal, majd tegyük a tetejére a felszeletelt csirkét.
A rizottónak mindig folyósnak kell lennie, mint egy főzeléknek. Tálalhatjuk grillezett halakkal, rákokkal és zöldségekkel is.