Spenótos-tejszínes omlett

Vágólapra másolva!
A mai napon egy finom és egészséges reggeli vagy vacsora ételt ajánl szakácsunk, Kaldeneker György.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 30 dkg friss spenót, 3-4 tojás, 3 evőkanál tejszín, 1 evőkanál olívaolaj, fokhagyma, só, bors, őrölt szerecsendió, 1 evőkanál étolaj

A spenótlevelek szárát tépjük le, majd mossuk meg alaposan, egy szűrőedényben csepegtessük le jól.
Egy serpenyőbe öntsünk egy evőkanál olívaolajat, tegyünk bele egy gerezd felkarikázott fokhagymát, és addig forrósítsuk, míg a fokhagyma sisteregni nem kezd. Tegyük rá a spenótlevelet, és erős lángon fonnyasszuk meg. Kevéske sóval, őrölt szerecsendióval és őrölt borssal ízesítsük.
Egy kis tálkába üssünk fel három-négy tojást, adjunk hozzá egy csipetnyi sót és három evőkanál tejszínt. Jól verjük fel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei



Egy serpenyőben forrósítsunk fel két evőkanálnyi étolajat, öntsük rá a felvert tojást, majd ha az alja szilárdulni kezd, fakanállal kissé mozgassuk meg. Ha a teteje is kezd megszilárdulni, tegyük rá a megfonnyasztott spenótot, majd villával göngyöljük fel.

Borítsuk tányérra, friss salátalevelekkel és pirítóssal tálaljuk. Sajtot is reszelhetünk rá.